Cantonament de viață sănătoasă

2023

Proiectul nostru propune organizarea a 3 tabere. Fiecare dintre acestea se va desfășura într-un mediu natural, cazarea în regim camping, iar gospodărirea va fi asigurată de membrii asociației împreună cu participanții. Fiecare tabără va dura 3 zile și va fi organizată după structura unui cantonament, prin care ne propunem:

  • Activități fizice: rutine sportive, drumeții, jocuri;
  • Ateliere educative: inteligență emoțională, ocupațională și nutrițională.

De toate acestea vor beneficia 50 de copii ce provin dintr-un mediu dezavantajat din zona rurală și periurbană a orașului Iași.

Urbanizarea accelerată a concentrat oportunitățile de dezvoltare personală în marile orașe. Astfel, întârzierea dezvoltării socio-economice a satelor din jurul municipiului Iași se suprapune cu o lipsă de contexte educaționale non-formale pentru tineri, singura oportunitate de dezvoltare personală rămânând educația formală asigurată de învățământul de stat. Cu toate acestea, accesul la informație nu este limitat în aceste medii, fapt ce duce la o conștientizare și mai mare a segregării claselor sociale. Nevoia identificată în aceste grupuri o reprezintă accesibilitatea la o serie de oportunități recreativ-educative ce pot duce la o integrare mai ușoară în societate.

Scopul nostru este facilitarea unor oportunități de dezvoltare personală pentru tinerii din mediul rural prin susținerea de ateliere non-formale, vizând inteligența emoțională, ocupațională și nutrițională.

Obiective:

  • Organizarea a 3 tabere de 3 zile în natură.
  • Integrarea a 50 de tineri participanți într-un mediu de educație non-formală și experiențială.
  • Stimularea grupului țintă la dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare, lucru în echipă, gestionare a resurselor materiale, depășirea limitelor și motivare.
  • Schimbarea percepției participanților asupra propriului potențial.
  • Comunicarea rezultatelor proiectului către 3000 de persoane.

Grupul țintă este reprezentat de tineri din mediul rural și periurban din județul Iași, provenind din familii cu venituri reduse, dar cu dorința de implicare și expunere la noi provocări. Aceștia vor fi selectați prin intermediul unor profesori ai instituțiilor de învățământ colaboratoare.

 
Proiectul „Cantonament de viață sănătoasă” este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de asociația Act for Tomorrow.
 
 
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act foro Tmorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.