Scopul proiectului este de a oferi unui grup de 90 de tineri instituționalizați oportunitatea formării în mod firesc a unui set de abilități sustenabile ce vor contribui la îmbunătățirea calității vieții, cu accent pe momentul ieșirii din sistem.
De asemenea, ne dorim schimbarea percepției comunității asupra beneficiarilor prin: înlăturarea prejudecăților, interacțiunea cu aceștia la sesiunile deschise și creșterea conștientizării realității lor prin materiale video inspiraționale.
Activitățile vor fi organizate în 2 module de formare la care vor participa 90 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 13-19 ani, din 3 centre de servicii sociale din județul Iași. Aceștia vor fi împărțiți în 6 grupuri a câte 15 copii ce vor trece prin ambele experiențe de formare de 3 zile, într-un cadru outdoor.
Perioada de aproximativ o lună între cele 2 module motivează intenția de a sedimenta experiențele parcurse anterior. La sfârșitul modulului 1, fiecare participant își crează un plan de acțiune pentru realizarea unui obiectiv sau dorință realizabile în intervalul de timp până la modulul 2. În această etapă, beneficiarilor li se oferă suport și îndrumare în implementarea obiectivului ales printr-un grup online de mentorat.
Ne propunem ca un număr de minim 60 de persoane din comunitatea locală să participe alături de tineri la sesiuni deschise de activități și să realizăm 3 videouri inspiraționale pentru care preconizăm un numar minim total de 1000 de vizualizări.