Plantăm semințe de responsabilizare. Contribuim la integrare

2022-2023

Obiectivele proiectului sunt: crearea a 2 spații educaționale sub forma de grădini comestibile cu facilități sportive; implicarea a 70 de copii și tineri din centre de servicii sociale în peste 64 de ore de activități educaționale; inaugurarea celor 2 grădini și implicarea a 30 de membri din comunitatea locală în cunoașterea tinerilor și a conceptelor promovate de proiect. 

Situația tinerilor institutionalizați din România ne provoacă să ne aducem contribuția în parcursul lor evolutiv, organizând atât activități complexe prin crearea unor spații alternative de dezvoltare a personalității, de responsabilizare și cooperare, cât și oferind instrumentele necesare adoptării unui stil de viață sănătoasă, în armonie cu mediul înconjurător.

Activitățile sunt organizate în 4 etape: planificare și formare pentru voluntarii permanenți ai proiectului, amenajare grădini cu infrastructură sportivă în 2 centre de servicii sociale din municipiul Iași, desfășurarea unui număr de 16 ateliere tematice care constau în dobândirea unor principii de viață sănătoasă și organizarea a 2 sesiuni deschise în grădinile educaționale create.

Aceste spații compuse din elemente de infrastructură sportivă (fileu de volei, mese de tenis, coșuri de baschet), grădini circulare înălțate, gândite ca spațiu-șezătoare, cu plante comestibile și structuri tip-pavilion, vor oferi contexte favorabile deconectării de la mijloacele virtuale de petrecere a timpului liber. În aceste spații vom susține ateliere de viață sănătoasă precum nutriție și gătit în aer liber, grădinărit, biodiversitate și reducerea risipei alimentare, ecologie și modalități de gestionare a resurselor.

 

 Proiect derulat de Asociația Outventure și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului „În Stare de Bine”