Începem taberele outdoor

După o lună de pregătiri, începem activitățile proiectului “Dezvoltarea abilitatilor pentru o viata independenta prin activitati outdoor de cunoastere si dezvoltare personala pentru tineri din centrele de servicii sociale”

Activitățile vor fi organizate în 2 module de formare la care vor participa 90 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 13-19 ani, din 3 centre de servicii sociale din județul Iași. Aceștia vor fi împărțiți în 6 grupuri a câte 15 copii ce vor trece prin ambele experiențe de formare de 3 zile, într-un cadru outdoor.

Activitățile specifice alese (jocuri, ateliere creative, sesiuni de coaching), activitățile organizatorice cu rol logistic (cazarea la cort, gătirea meselor principale, igiena personală) vor avea intenția de a crea contextul necesar formării de noi comportamente ce duc la dobândirea de abilități de viață independentă. Fără excepție, acestea vor reprezenta alegorii ale provocărilor din viața cotidiană, reușind astfel să includem o serie de experiențe profunde într-un interval scurt de timp.

Comunitatea locală va fi inclusă, întrucât ea va avea ocazia să interacționeze direct cu aceste grupuri vulnerabile în sesiunile deschise din modulul 2 (câte 10 invitați/grup), dar și indirect prin realizarea a 3 materiale videografice cu rol inspirațional și educativ pentru public.

Perioada de aproximativ o luna între cele 2 module motivează intenția de a sedimenta experiențele parcurse anterior. La sfârșitul modulului 1, fiecare participant își crează un plan de acțiune pentru realizarea unui obiectiv sau dorință realizabile în intervalul de timp până la modulul 2. În această etapă, beneficiarilor li se oferă suport și îndrumare în implementarea obiectivului ales printr-un grup online de mentorat. 


“Proiect derulat de Asociația Outventure și finanțat prin programul „În Stare de Bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile”.